Benkő András zenész, kobzos előadóművész

„Magyarországról,édes hazánkról…” – Benkő András kobozművész CD-je (segitahit.hu)

Történelmi Kavalkád – Énekek Mátyás királyról kobozzal

Benkő András kobzos énekmondó hangszerbemutatóval egybekötött történelmi műsorára kerül sor 2011. augusztus 6-án, szombaton 16.00-18.00-ig, Székesfehérváron, a Mátyás szobor előtt.

A helyi Tourinform Iroda szervezésében 2011. augusztus 5-től 28-ig kerül megrendezésre Székesfehérváron az idei Történelmi Kavalkád, melyen zenével, tánccal és számos programmal várják a gyereket és a felnőtteket egyaránt.

A történelmi belváros utcáin kardforgatók, íjászok, gólyalábasok és muzsikusok szórakoztatják majd az érdeklődőket.

 

„AUGUSZTUS 6-ÁN TÖRTÉNELMI FELVONULÁSSAL INDUL AZ IDEI TÖRTÉNELMI KAVALKÁD

Augusztus hétvégéin újra megelevenednek a történelmi belváros épületei és utcái. Az eredeti „történelmi díszletek” között szombatonként, és vasárnaponként ismét bátor lovagok, kardforgatók, íjászok, csepűrágók, langaléta gólyalábasok, kobzos énekmondók, régi és újkori zenét játszó muzsikosok szórakoztatják a városlakókat és a Székesfehérvárra látogató turistákat.

A fiatalok, és gyermekes családok nagy örömére az idén is látható majd a tavalyi év egyik legnépszerűbb programja az Élő- Képes Krónika, amely Európa-szerte egyedülálló, látványos, szórakoztató idegenvezetés Székesfehérvár belvárosában. A Szabad- Színház színészei lendületes, változatos színház-technikai eszközökkel dolgozva mutatják be a város fontosabb nevezetességeit. Az idegenvezetések délelőtt 11.00-kor, és délután 17.00-kor kezdősnek majd . A csoportokat a szintén városbéli Zombori Zenekar tagjai kísérik.

A négy hét alatt láthatóak lesznek az I. András Király Lovagrend, a Magyar Királyi Kardforgatók Rendje-Honvéd Szondi György SE, a Csőszi Hagyományőrzők, a székesfehérvári Szabad királyi Lovagok Egyesületének lovagjainak, a Fehérvári Huszár Egyesület lovasainak, valamint a Fehérvári hagyományőrző Íjász Egyesület tagjainak bemutatói.

Találkozhatnak a győri Hangraforgó Együttessel, Benkő András kobzos énekmondóval, a Cantilena és Tabulatúra Régizene Együttesekkel, a Zombori Zenekarral, a Musculus Vokalis Együttessel, a 20-i Ünnepnapon Kátay Zoltán énekmondóval, s az újabb kori zenészeket tömörítő Polihymnia Trióval, a Duola Együttessel ( Bágyi Balázs- P. Szabó Dániel, )a Dalmesterekkel, a Shortstory Zenekarral, valamint a Mits Jazz Band-del is. A programok a belváros utcáin, ill. a Városház téren, a Hősök terén, valamint a Zichy ligeti, a Várfal Piac téri- , valamint a Szent László- parkra eső füves területein láthatóak majd.”

Forrás: www.szekesfehervar.hu

Az oldalon közölt írások és fotók egyéb helyen való publikálása csak a szerző előzetes engedélyével lehetséges!
Amennyiben engedélyezett, mindenképpen fel kell tüntetni a forrást.