Benkő András zenész, kobzos előadóművész

„Magyarországról,édes hazánkról…” – Benkő András kobozművész CD-je (segitahit.hu)

Gyűljünk a rétre! Ingyenes margitszigeti moldvai táncházak a Sültüvel

A Táncház Érme-díjas Benkő András ötlete alapján és szervezésében indult útnak 2018-ban a „Gyűljünk a rétre – moldvai táncház a Margitszigeten című esemény, a „Népzene a természetben” című programsorozat részeként.

A hangulatos (és ingyenes) szabadtéri moldvai táncházakra 2-3 hetente kerül sor a Margitszigeten, a „réten”, ahol 18 órától sötétedésig a Sültü Zenekar játszik hagyományos csángó zenét az érdeklődőknek.

 

A kötetlen összejövetel mottója a Sültü Zenekar furulyásától, Gábortól származik: „Kimegyünk a rétre és jön, aki jön. Tetszik.”

A szabad ég alatti moldvai táncházakra hétköznap, munka utáni időpontban kerül sor, hogy baráti társaságok együtt is ott lehessenek ezeken az összejöveteleken, ahol árnyak fák alatt lehet táncolni, énekelni, vagy csak a fűben heverészni.

AZ ESEMÉNY INGYENES!

Az együttes akusztikusan zenél; nem lesz sem színpad, sem büfé, sem jegyszedő. Ahogy írják a Sültü Zenekar Facebook oldalán: „Ha hoztok magatokkal kólát, akkor ihattok kólát; ha lesz nálatok pokróc, akkor le is ülhettek, – de nem üldögélni hívunk Titeket! Szeretnénk magunkat jól érezni, egy jót zenélni, táncolni, beszélgetni kötetlenül – ha Ti is, akkor gyertek! 🙂

IDŐPONT: minden nyáron, 2-3 hetente egyik hétköznap, 18:00-tól sötétedésig

HELYSZÍN: Margitsziget, rét (a Margit-hídhoz közelebb eső felén)

PONTOS ÚTVONAL: a Margit híd felől elhagyva a Nagy szökőkutat és a sportuszodai megállót is, majd ott ahol kinyílik a tér ill. a rét, ott vár minden érdeklődőt a Sültü Zenekar.

RÉSZLETEK: https://www.facebook.com/pg/SultuZenekar/events/

Az oldalon közölt írások és fotók egyéb helyen való publikálása csak a szerző előzetes engedélyével lehetséges!
Amennyiben engedélyezett, mindenképpen fel kell tüntetni a forrást.