Benkő András zenész, kobzos előadóművész

„Magyarországról,édes hazánkról…” – Benkő András kobozművész CD-je (segitahit.hu)

Szőlős, boros énekek és népzene a Zenélő Szélmalomnál

A VI. Zenélő Szélmalom Fesztivál 2013. augusztus 31-én, szombaton került megrendezésre Kiskunhalason, melyen többek között fellépett Benkő András kobzos énekmondó is. A Pásztortűz Egyesület a Sáfrik szélmalomnál szervezte meg rendezvényét, melyen kiemelt hangsúlyt kapott a népzene és a néptánc.

Benkő András szóló műsora régi zenével kezdődött, majd ezt követően hangszerbemutatóra került sor, ahol többek között tilinkó, ikerfurulya, kaval és sültü szólalt meg. A program második felében újra a koboz jutott főszerephez és a műsor szőlős, boros őszi énekekkel és csángó népzenével zárult.

Az estig tartó eseményen fellépett még a Szilaj Citerazenekar, a Kiskunhalasi Városi Vegyeskar, Szabó Borisz zenész, a Kiskun Táncegyüttes, a Balotaszállási Ifjúsági Citerazenekar, a Lorántffy Zsuzsanna Kamarakórus, a Pöndölösök Női Citerazenekar (Jánoshalma), Vladár Károly magyar dudás és a 5nonBonds zenekar.

Benkő András kobzos énekmondó historikus énekeket, csángó népdalokat és szőlős, boros énekeket adott elő.

Kézműveskedés, íjászkodás, népzene és néptánc, régi zene és ”újabb” zene – minden korosztály megtalálta az érdeklődésének megfelelő programot a VI. Zenélő Szélmalom Fesztiválon.

Az oldalon közölt írások és fotók egyéb helyen való publikálása csak a szerző előzetes engedélyével lehetséges!
Amennyiben engedélyezett, mindenképpen fel kell tüntetni a forrást.