Benkő András zenész, kobzos előadóművész

„Magyarországról,édes hazánkról…” – Benkő András kobozművész CD-je (segitahit.hu)

Sültü Zenekar és Benkő András koncertje Pünkösdkor

Pünkösd szombatján, május 23-án, a Szigligeti Várfesztiválon zenél Benkő András kobzos énekmondó és a Sültü Zenekar is. A háromnapos fesztivál a moldvai és gyimesi csángó népzenét játszó együttes koncertjével kezdődik. A Sültü Zenekar énekese, a Csángóföldről, Csík faluból származó Szilágyi Angelika az anyatejjel szívta magába a csángók kultúráját.

Benkő András régi zenei koncertjére szintén szombat délután kerül sor a Szigligeti Várfesztiválon. A vadregényes helyszínen, egy igazi várban felcsendülő középkorból származó mintegy félezer éves, kobozzal kísért énekek még különlegesebb élményt jelenthetnek az érdeklődők számára.

 

BENKŐ ANDRÁS többszörös díjnyertes régizenei és népzenei előadóművész, aki a számtalan elismerés mellett zenekaraival (Mokányos, Csürrentő, rövid ideig Zurgó, Sültü) számos alkalommal zenélt az elmúlt két évtizedben Magyarországon és külföldön egyaránt.

Zenekara, a SÜLTÜ ZENEKAR eredeti moldvai csángó népzenét játszik. Az együttest rendszeresen hívják nagy szabadtéri eseményekre, kulturális rendezvényekre és zenei fesztiválokra. Táncházakban, koncerteken és gyermek rendezvényeken is gyakran zenélnek.

Az oldalon közölt írások és fotók egyéb helyen való publikálása csak a szerző előzetes engedélyével lehetséges!
Amennyiben engedélyezett, mindenképpen fel kell tüntetni a forrást.