Benkő András zenész, kobzos előadóművész

„Magyarországról,édes hazánkról…” – Benkő András kobozművész CD-je (segitahit.hu)

Múzeumok Majálisa 2011 – Csángó népzenei koncert

Magyar Nemzeti Múzeumban 2011. május 21-22-én, tizenhatodik alkalommal rendezik meg a Múzeumok Majálisát, ahol színpadra lép a moldvai csángó népzenét játszó Sültü Zenekar is.

Az együttes koncertjére május 22-én, vasárnap délután, 17:30-tól a Nagyszínpadon kerül sor.

Közel 120 múzeum, több mint 70 kézműves, számtalan koncert, előadás, interaktív foglalkozás, filmvetítések, rendhagyó tárlatvezetések, és szakmai programok minden korosztálynak. A Múzeumok Majálisát minden évben több tízezer vendég keresi fel, reméljük így lesz ez az idén is.

A Múzeumok Majálisa Európában egyedülálló, ingyenes kulturális fesztivál. A kétnapos rendezvényen közel 120 múzeum költözik majd be a Múzeumkertbe, ahol az évről évre izgalmas programok és koncertek várják a látogatókat.

2011-ben, a sorrendben tizenhatodik Majális egyedi programkínálatával Budapest kiemelt kulturális fesztiválja, mely nem csak a hazai, hanem a külföldről hozzánk látogató nagyközönség számára is a tartalmas kikapcsolódást, a múzeumokkal való kötetlen és elmélyültebb ismerkedés élményét adja.A Múzeumi Világnap (május 18.) alkalmából megrendezett programot minden évben több tízezer vendég keresi fel.

Nagyszínpad

Ünnepi megnyitó
Koncertek, zenés programok gyerekeknek és felnőtteknek

2011. május 21. szombat

 

11.00 Vám és Pénzügyőrség Zenekara (promenád-, térzene)
13.00 Lackfi János költő és a Sajtkukac Zenekar (gyermek program)
14.30 Colombre Band (blues, a folk-, hip-hop-, funky és rockzene)
16.00 Escargoz Jazz és Folk group (jazz, folk)
17.30 Cimbali Band (világzene)
19.00 Király Martina és zenekara (soul, blues, jazz)

2011. május 22. vasárnap

10.00 Fricsay Zenekar ((promenád-, térzene)
11.30 Katáng Zenekar (gyermek program)
13.00 Ruttkai Bori Vacka dalok (gyermek program)
14.30 Fat Cat Band (blues-rock)
16.00 Finnegans Wake (ír népzene)
17.30 SÜLTÜ ZENEKAR (moldvai népzene)
19.15 Herczku Ágnes és a Sitaram (magyar – indiai zenei fúzió)

 

GYIK az ingyenes, kétnapos rendezvényhez:

 Gyereket ér hozni?

  • Mi az, hogy! A Múzeumok Majálisa igazi családi program! A nagyszínpadon szombaton Lackfi János költő és a Sajtkukacz zenekar a Radírmocsok albumról ad elő a kicsiknek, vasárnap a Katáng zenekar Tarkabarka dalait, valamint Rutkai Bori és a Hébe-Hóba Banda Vacka Dalok című koncertjét hallgathatják meg a gyerkőcök. De az időutazni vágyók számára kihagyhatatlan programokat kínál a Históriás Történeti Játszó-tér is!

Sűrű, a program! Akkor hozzak kétnapi hideg élelmet is magammal?

  • Senki nem marad éhen, az biztos! Lesz minden: például kakastöke pörkölt, dödölle, kürtöskalács, zsanna-manna, pókemberes jégkrém, sör, limonádé, a lengyel vendégeinkre való tekintettel pedig káposztás hús és krumplizámiska is!

A múzeumok sátrain kívül mit láthatok még?

  • Válogathat például több mint 70 kézműves portékájából, részt vehet szakmai programokon, megnézheti, ki kapja az„Év Múzeuma 2010” és az „Év Kiállítása 2010”díjakat, a múzeum előtti nagyszínpadon két nap alatt összesen 13 fellépő – többek között Király Martina, a Cimbali Band, a SÜLTÜ Zenekar, vagy Herczku Ágnes és Sinha Róbert közös koncertjét – hallgathatja meg. A Nemzeti Múzeumban pedig tárlatvezetések, koncertek és különleges, fotós kiállítások várják a hűsölő látogatókat.

Forrás: www.majalis.hu

Az oldalon közölt írások és fotók egyéb helyen való publikálása csak a szerző előzetes engedélyével lehetséges!
Amennyiben engedélyezett, mindenképpen fel kell tüntetni a forrást.