Benkő András zenész, kobzos előadóművész

„Magyarországról,édes hazánkról…” – Benkő András kobozművész CD-je (segitahit.hu)

Kiállításmegnyitó régi zenével és csángó népzenével

Zelenák Katalin kárpitművész Képmás – Másképp című kiállításának megnyitó ünnepségén zenél Benkő András kobzos énekmondó. A 2014. február 7-én, pénteken, 18 órakor kezdődő eseménynek a Józsefvárosi Galéria és Rendezvényközpont ad helyet.

A kiállítást Dr. Lovag Zsuzsa művészettörténész nyitja meg. Az eseményen közreműködő Benkő András középkori magyar énekekkel és csángó népzenével járul hozzá az ünnepi alkalomhoz.

A kiállítás február 7 – március 1-ig tekinthető meg díjmentesen, hétköznap 9-18 óráig és szombaton 10-15 óráig. Ingyenes tárlatvezetéssel várják az érdeklődőket február 12-én, 19-én és 26-án, szerda napokon 18 órától.

A gyerekcsoportokra gondolva múzeumpedagógiai foglalkozásokat terveznek 6-18 éveseknek, bejelentkezés alapján és választható időpontban (Tel: 06 20 5877-444).

 

” Tudom, hogy gondolataim, melyeket színes fonalakkal formába öltök, melyekből puha felületű, megfogható kárpitok, kárpittöredékek lesznek és örök lenyomatot adnak az utókornak, egyszeri megismételhetetlen produktumok. Ezért örülök hogy művész lettem. Az én munkáim képzőművészeti alkotások, a puha fonal, a selyemszál által soronként megfestve.” /Zelenák Katalin/

Az oldalon közölt írások és fotók egyéb helyen való publikálása csak a szerző előzetes engedélyével lehetséges!
Amennyiben engedélyezett, mindenképpen fel kell tüntetni a forrást.