Kiállításmegnyitó régi zenével és csángó népzenével

Benkő András kobzos énekmondó Zelenák Katalin kárpitművész kiállításának megnyitó ünnepségén zenélZelenák Katalin kárpitművész Képmás - Másképp című kiállításának megnyitó ünnepségén zenél Benkő András kobzos énekmondó. A 2014. február 7-én, pénteken, 18 órakor kezdődő eseménynek a Józsefvárosi Galéria és Rendezvényközpont ad helyet.

A kiállítást Dr. Lovag Zsuzsa művészettörténész nyitja meg. Az eseményen közreműködő Benkő András középkori magyar énekekkel és csángó népzenével járul hozzá az ünnepi alkalomhoz.

A kiállítás február 7 - március 1-ig tekinthető meg díjmentesen, hétköznap 9-18 óráig és szombaton 10-15 óráig. Ingyenes tárlatvezetéssel várják az érdeklődőket február 12-én, 19-én és 26-án, szerda napokon 18 órától.

A gyerekcsoportokra gondolva múzeumpedagógiai foglalkozásokat terveznek 6-18 éveseknek, bejelentkezés alapján és választható időpontban (Tel: 06 20 5877-444).

 

" Tudom, hogy gondolataim, melyeket színes fonalakkal formába öltök, melyekből puha felületű, megfogható kárpitok, kárpittöredékek lesznek és örök lenyomatot adnak az utókornak, egyszeri megismételhetetlen produktumok. Ezért örülök hogy művész lettem. Az én munkáim képzőművészeti alkotások, a puha fonal, a selyemszál által soronként megfestve." /Zelenák Katalin/

 

Benkő András kobzos énekmondó Zelenák Katalin kárpitművész kiállításának megnyitó ünnepségén zenél

 

Kapcsolódó cikkek:

Barátom, Petrás Mária Prima Primissima Díjat kapott

Duna Ünnepe 2013 régi zenével és népzenével

Ifjú zenésztársamnak Benkő Andrásnak: Presser Gábor

Veresegyházán tart moldvai csángó táncházat a Sültü

Múzeumok Majálisa 2012 - Csángó táncház és koncert

Hangszerbemutató óvodában – Fókuszban koboz, kaval, tilinkó

Moldvai táncház a Sültü Zenekarral

Sültücske farsangi táncház

Esküvő csángó népzenére (Képek)

Szüreti Bál moldvai csángó népzenére

Húsvét Szigligeten – Régi zene és moldvai csángó népzene a Várban