Benkő András zenész, kobzos előadóművész

„Magyarországról,édes hazánkról…” – Benkő András kobozművész CD-je (segitahit.hu)

Hogy zenéltünk 12 éve? Újra rádióban az Ős-Csürrentő

Ha igazak a hírek, újra hallható lesz vasárnap a Kossuth Rádióban az ezredforduló sikercsapata, az Ős-Csürrentő zenekar. Az egykor számos országos díjat és elismerést nyert eredeti felállású együttesre (Klopp, Novinszki, Horváth, Kárpáthegyi és Benkő) a köztévében induló Fölszállott a páva című népzenei vetélkedő révén emlékeznek vissza – természetesen az eredeti felvételekkel.

A Magyar Rádió Rt. I. Népzenei Versenyét (1998), Hangszeres kategóriában Benkő András és Novinszki Tamás duója nyerte meg. Ezt követően a Duna Televízió által 2000-ben megszervezett Pentaton Népzenei Versenyen Zenekar kategóriában az (Ős-)Csürrentő győzedelmeskedett.

 

A számos különdíj és kiemelt nívódíj mellett a „Magyar Rádió II. Népzenei Versenyén az együttest a második díjjal jutalmazta a rangos zsűri.

A műsort az információk alapján 2012. október 7-én, vasárnap 13 órakor sugározza a Kossuth Rádió, Népzene – határok nélkül címmel.

Benkő András az Ős-Csürrentő (Klopp, Novinszki, Horváth, Kárpáthegyi és Benkő) tagjaként megnyerte a Duna Televízió Népzenei Versenyét Zenekar Kategóriában

Benkő András és Novinszki Tamás duója nyerte a Magyar Rádió I. Népzenei Versenyének Hangszeres Kategóriáját. Az ifjú zenészekkel többek között a Duna Televízió készített riportot

Forrás a „Fölszállott a páva” versenyről: Hagyományok Háza

Az oldalon közölt írások és fotók egyéb helyen való publikálása csak a szerző előzetes engedélyével lehetséges!
Amennyiben engedélyezett, mindenképpen fel kell tüntetni a forrást.