Hogy zenéltünk 12 éve? Újra rádióban az Ős-Csürrentő

Ős-Csürrentő Zenekar (Klopp, Novinszki, Horváth, Kárpáthegyi és Benkő)Ha igazak a hírek, újra hallható lesz vasárnap a Kossuth Rádióban az ezredforduló sikercsapata, az Ős-Csürrentő zenekar. Az egykor számos országos díjat és elismerést nyert eredeti felállású együttesre (Klopp, Novinszki, Horváth, Kárpáthegyi és Benkő) a köztévében induló Fölszállott a páva című népzenei vetélkedő révén emlékeznek vissza – természetesen az eredeti felvételekkel.

A Magyar Rádió Rt. I. Népzenei Versenyét (1998), Hangszeres kategóriában Benkő András és Novinszki Tamás duója nyerte meg. Ezt követően a Duna Televízió által 2000-ben megszervezett Pentaton Népzenei Versenyen Zenekar kategóriában az (Ős-)Csürrentő győzedelmeskedett. (VIDEÓK!)

 

A számos különdíj és kiemelt nívódíj mellett a „Magyar Rádió II. Népzenei Versenyén az együttest a második díjjal jutalmazta a rangos zsűri.

A műsort az információk alapján 2012. október 7-én, vasárnap 13 órakor sugározza a Kossuth Rádió, Népzene - határok nélkül címmel. 

Néhány kapcsolódó videó:

 

Benkő András az Ős-Csürrentő (Klopp, Novinszki, Horváth, Kárpáthegyi és Benkő) tagjaként megnyerte a Duna Televízió Népzenei Versenyét Zenekar Kategóriában.

 

Benkő András és Novinszki Tamás duója nyerte a Magyar Rádió I. Népzenei Versenyének Hangszeres Kategóriáját. Az ifjú zenészekkel többek között a Duna Televízió készített riportot:

 

A XX.Táncháztalálkozón moldvai csángó tánctanítást tartott az eredeti felállású Csürrentő Együttes (Ős-Csürrentő: Klopp Katalin, Benkő András, Novinszki Tamás, Horváth Szilárd és Kárpáthegyi Bálint):

 
 Forrás a "Fölszállott a páva" versenyről: Hagyományok Háza