Benkő András zenész, kobzos előadóművész

„Magyarországról,édes hazánkról…” – Benkő András kobozművész CD-je (segitahit.hu)

Csángó Bál 2012 programja – Alkonyattól pirkadatig

A XVI. Csángó Bált 2012. február 10-én, pénteken, a budapesti Petőfi Csarnokban rendezik meg. A maratoni hosszúságú rendezvény délután kezdődik és hajnalhasadtáig tart, azaz alkonyattól pirkadatig.

A szervezők délután gyermektáncházzal, kora este színpadi műsorral, koncertekkel, majd azt követően éjjel táncházakkal várják az érdeklődőket. A rendezvény ideje alatt nemcsak a kiállítást, hanem árusok portrékáit is megtekinthetik a résztvevők.

„A Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány és a Moldvahon Csángó Kulturális Egyesület 2012. február 10-én (pénteken) tizenhatodik alkalommal rendezi meg a „Csángó Bált” a budapesti Petőfi Csarnokban.

Rendezvényünkön 19.00-tól színpadra lépnek hagyományőrzők Forrófalváról, Budáról, Klézséből, Külsőrekecsinből, Pusztinából, Somoskáról, Gastenyből, Prejoaia-ból, Setétpatakáról, Balahányospatakáról, Gyimesfelsőlokról. Vendégeink lesznek: Legedi László István, Hodorog András, László Erzsébet, Nyisztor Ilona, László Paula, László Ioána, Mandache Aurel, Antim Ioan, Timár Viktor, Tímár János, Antal Tibor, Mojszi Gábor, Kicsi Kóta Károly, Petrás Mária, a Dresch Quartett, a Berka Együttes, a Fanfara Complexa, a Tűz Lángja Zenekar, a Kőketánc Gyerektáncház, a Somos, a Zurgó Együttes és a Jászság Népi Együttes.”

„A színpadi műsort megelőzően tartjuk a Kőketánc Gyermektáncházat 16.30-18.15 között, amelynek az előző években hatalmas sikere volt a kisgyermekes családok körében: gyermekeknek 12 éves korig ingyenes, felnőtt kísérőknek: 300 Ft (abban az esetben, ha kizárólag a gyermek táncházban vesznek részt, egyébként a belépőjegy ide is érvényes).

Jegyek elővételben kaphatók a helyszínen január 30-től. Ülőjegy: 3500 Ft, Állójegy: 2000 Ft, Támogatói jegy: 10.000 Ft.”

Forrás, szöveg és plakát: https://csango.hu/

Az oldalon közölt írások és fotók egyéb helyen való publikálása csak a szerző előzetes engedélyével lehetséges!
Amennyiben engedélyezett, mindenképpen fel kell tüntetni a forrást.