Benkő András zenész, kobzos előadóművész

„Magyarországról,édes hazánkról…” – Benkő András kobozművész CD-je (segitahit.hu)

70 éves L. Kecskés András lantművész – Ünnepi hangverseny

2012. március 14. délután 17 órakor L. Kecskés András lantművész 70. születésnapjának tiszteletére ünnepi hangversenyt szerveztek a budapesti (BM) Duna Palotában. A koncerten egy-egy szám erejéig színpadra léptek a lantos egykori és jelenlegi zenésztársai – köztük Benkő András énekmondó is egy kobozzal kísért énekes szólóval.

A fél évszázados zenei pálya során számtalan koncert, külföldi út mellett 23 hazai és mintegy 30 külföldön megjelent lemez köthető Hozzá és a nevét viselő Kecskés Együtteshez.

 

A két részes – év végül öt órás – koncert során köszöntötték a Mestert, barátai, zenésztársai és különböző szervezetek képviselői. Az elhangzó számok között ezúttal mindenki felidézett egy-egy számára kedves közös emléket hazánk talán legismertebb lantművészével.

Én 18 éve, az 1994-ben a Vigadóban megrendezésre került Balassi Bálint Énekmondó Verseny óta ismerem személyesen. Azt követően készült el a Kecskés Együttes „Koboz is peng…” című duplalemeze, melyen már én is szerepeltem.

Korábban Benkő András rendszeres résztvevője volt a Kecskés Együttes zeneakadémiai nagykoncertjeinek, ennek emlékére láthető ez a közös fénykép.

Az oldalon közölt írások és fotók egyéb helyen való publikálása csak a szerző előzetes engedélyével lehetséges!
Amennyiben engedélyezett, mindenképpen fel kell tüntetni a forrást.