70 éves L. Kecskés András lantművész - Ünnepi hangverseny

L. Kecskés András, Waszlavik és Benkő András zenészek2012. március 14. délután 17 órakor L. Kecskés András lantművész 70. születésnapjának tiszteletére ünnepi hangversenyt szerveztek a budapesti (BM) Duna Palotában. A koncerten egy-egy szám erejéig színpadra léptek a lantos egykori és jelenlegi zenésztársai – köztük Benkő András énekmondó is egy kobozzal kísért énekes szólóval.

A fél évszázados zenei pálya során számtalan koncert, külföldi út mellett 23 hazai és mintegy 30 külföldön megjelent lemez köthető Hozzá és a nevét viselő Kecskés Együtteshez.

 

A két részes - év végül öt órás - koncert során köszöntötték a Mestert, barátai, zenésztársai és különböző szervezetek képviselői. Az elhangzó számok között ezúttal mindenki felidézett egy-egy számára kedves közös emléket hazánk talán legismertebb lantművészével. 

Én 18 éve, az 1994-ben a Vigadóban megrendezésre került Balassi Bálint Énekmondó Verseny óta ismerem személyesen. Azt követően készült el a Kecskés Együttes "Koboz is peng..." című duplalemeze, melyen már én is szerepeltem.

Korábban Benkő András rendszeres résztvevője volt a Kecskés Együttes zeneakadémiai nagykoncertjeinek, ennek emlékére láthető ez a közös fénykép.

Benkő András zenész és népzenész L. Kecskés Andrással a Zeneakadémián

Benkő András zenész és népzenész L. Kecskés Andrással a Zeneakadémián a 2000-es évek elején

 

 

Kapcsolódó cikkek:

Pannon Napok - Fókuszban az ősmagyarok és a népvándorlás

Történelmi Kavalkád - Énekek Mátyás királyról kobozzal

Fehérvári Fesztivál - Históriás énekek kobozzal - Képek

Magyarok Fohászai - Benkő András régi zenei előadása az Óbudai Társaskörben

Benkő András honfoglalás kori dalokat énekelt Dunabogdányban

Históriás énekek Húsvétkor a szigligeti várban - Benkő András koncertje