A Kobzos Kiss Tamás emlékkoncerten zenél Benkő András és a Sültü

Benkő András és Kobzos Kiss Tamás az Óbudai Társaskörben (koncert, 2015)2019. május 30-án, 19 órai kezdettel kerül sor az Óbudai Társaskörben a Kobzos Kiss Tamás emlékkoncertre, melyen színpadra lépek én is együttesemmel, a Sültü Zenekarral. A belépés ingyenes!

A polgármesteri köszöntő után főként moldvai csángó népzene hangzik majd el duó (Túri-Csenki), majd zenekari felállásban, de a műsorban hallhattok majd tőlem pár igazi "kobzos énekmondós", históriás éneket is – tisztelegvén Tamás előtt, hiszen 7 évig voltam tanítványa az Óbudai Népzenei Iskolában!

 

Az esemény FB linkje (program): http://bit.ly/2Qee1tx

A Sültü Zenekar is fellép a Kobzos Kiss Tamás emlékkoncerten, melyre 2019. május 30-án, 19 órai kezdettel kerül sor az Óbudai Társaskörben. A programban Benkő András, Táncház Érme-díjas zenész, kobzos énekmondó szólóban régizenei dallamokat és historiás énekeket ad elő. A rendezvényre a Magyar Népzeneoktatás Ünnepe keretében kerül sor az óbudai Krúdy-negyedben.

A belépés díjtalan!

Program:

  • 19:00-19:10 Köszöntő - Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármesterének üdvözlő levele
  • 19:10-19:45 Előadás: Túri Luca (hegedű) és Csenki Zalán (koboz)
  • 19:45-19:55 Könyvbemutató - Az Óbudai Óvodai Program szakmai kiadványának, a Kismuzsika című könyv és DVD bemutatása (Szerényi Béla, az Óbudai Népzenei Iskola igazgatója)
  • 20:00-20:35 Koncert: moldvai csángó népzene (Sültü Zenekar, Benkő András és Szilágyi Angelika csángó énekes)

Rendezők: Óbudai Népzenei Iskola, Óbudai Társaskör

Az esemény honlapja: https://bit.ly/2JAMPnG (obudaitarsaskor.hu)

Mindenkit sok szeretettel várnak a szervezők!