Hetedhét országra szóló nyári fesztiválon zenélünk

Heted7 Vigasság a Sültü ZenekarralHeted7 Vigasságon 2010. július 18-án, vasárnap, kétszer is színpadra lép a moldvai csángó népzenét játszó Sültü Zenekar. Bernecebaráti az első állomás, azután Kemence következik.

A Bernecebarátiban felállított Folk-színpadon reggeltől estig autentikus népzenével kapcsolatos műsorok lesznek. A Sültü Zenekar mellett többek között fellép még a Tükrös Együttes, a Csillagszemű Táncegyüttes és a Técsői Banda. 

A második helyszínen a Kemencei Nagyszínpadon rajtunk kívül színpadra lép még a Nox, Deák Bill Gyula, Hobo, a Magna Cum Laude, a Heaven Street Seven és a Csík Zenekar is. 

 

A Hetedhét Vigasság elnevezésű kulturális, művészeti és hagyományőrző fesztivál a Magyar Turizmus Zrt. „Fesztiválok Éve 2010” programsorozat keretén belül kerül megrendezésre.

A Vigasságon barangolva - a kiemelt programok mellett - lépten-nyomon vásározókba, utcazenészekbe, mutatványosokba, animátorokba, hagyományőrző kézművesekbe botlik majd a látogató. A település házai megnyitják kapuikat, ahol a helyi lakosok betekintést engednek a helyi ízek, mesterségek világába. A kulturális programok mellett a kulináris élvezetek is kiemelt szerepet kapnak.
 
2010. július 18. vasárnap, 16:15
Koncert és táncház a Heted 7 Vigasságon. Bernecebaráti, Pajta-Kalamajka.
 
2010. július 18. vasárnap, 18:45
Koncert a Heted 7 Vigasságon. Kemence, Fő tér.
 
 
A részletes program, minden tudnivaló megtalálható a Fesztivál honlapján: http://www.heted7vigassag.hu/